Нацполіція звернулася з проханням до жителів Харківської області: подробиці

У Нацполіції розповіли, як зменшити кількість ДТП за участю пішоходів та дітей

Харків’ян просять дотримуватись Правил дорожнього руху, рекомендують вдягати верхній одяг світлих, а краще білих відтінків. Це допоможе зменшити кількість випадків дорожньо-транспортного травматизму за участю пішоходів та дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Головному управлінні Національної поліції у Харківській області рекомендують пішоходам у темний час доби:

  • використовувати спеціальні жилетки зі світлоповертальними елементами,

  • одягати на домашніх тварин ошийники, що світяться, або одяг зі світлоповертальними елементами,

  • вмикати ліхтарики на телефоні під час руху дорогою,

  • використовувати на одязі, особливо в темний час доби, світлоповертальні елементи (стікери, що кріпляться на одяг чи сумку), спеціальні браслети, брелоки, значки, шнурки тощо.

У Нацполіції повідомили, що  протягом 2022 року на вулично-дорожній мережі Харківської області трапилося 152 ДТП за участю пішоходів. 108 таких ДТП, або 70%, сталися на території Харкова.

У результаті ДТП загинули 18 людей. 92 особи отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Понад 61% усіх ДТП, у яких загинули пішоходи, сталися з 17:00 до 21:00. Також на території Харкова трапилося 24 ДТП з потерпілими за участю дітей. Одна дитина загинула та 23 були травмовані.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що правоохоронці Харківської області перевіряють сім’ї, що потребують підтримки та нагляду через кризові ситуації. В одній з таких сімей представники поліції склали адміністративні протоколи щодо батьків 7-річного хлопчика. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися