Чоловік, якій «замінував» аеропорт «Харків», постане перед судом

Псевдомінеру загрожує до 6 років тюрми

Прокуратура передала до суду справу чоловіка, який повідомив про замінування міжнародного аеропорту "Харків". Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі прокуратури Харківської області.

Так, повідомляється, що вранці 16 січня 2020 року невідомий зателефонував на номер "102" та повідомив про те, що аеропорт заміновано. Для перевірки на місце події  прибули спеціалісти – вибухотехніки та працівників поліції. Після перевірки території та службових приміщень аеропорту вибухових пристроїв не знайшли.

Псевдомінером виявився 41-річний мешканець Харківської області. Він визнав свою вину та повідомив, що зателефонував до поліції під дією алкоголю.

Чоловіку інкримінується вчинення злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Якщо його вину доведуть у суді, псевдомінеру загрожує від 2 до 6 років за гратами.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові суд виніс покарання псевдомінеру банківської установи. Як з’ясувалося, у момент скоєння злочину чоловік знаходився в стані алкогольного сп'яніння.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися