Під Харковом співробітники банку привласнили понад півмільйона з рахунків клієнтів

Співробітники банку під Харковом, які привласнили гроші клієнтів, можуть отримати 12 років тюрми

Днями харківські правоохоронці передали до Чугуївського міського суду Харківської області справу стосовно в.о. керівника та двох касирів одного із відділень комерційного банку, яких підозрюють у привласненні коштів клієнтів. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Події розгорталися у Чугуєві під Харковом протягом 2014 – 2015 років. Слідчі встановили, що 29-річна в.о. керівника та двоє касирів-менеджерів (34 та 60 років) привласнили більше півмільйона гривень.

У поліції повідомили, що зловмисники працювали як організована група. Вони підробляли офіційні документи про нібито видачу клієнтам банку грошей з депозитних рахунків. Насправді гроші з каси присвоювали. Організаторка ділила їх між членами групи.

Фігурантам справи інкримінують низку злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Їм повідомили про підозру за фактом  привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, шахрайства та підроблення  і використання документів, печаток, штампів та бланків (ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст.191, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч.3 ст.190, ч.2, 3 ст. 358 КК України).

Якщо вину співробітників фінансової установи доведуть у суді, їм загрожує до 12 років тюрми, позбавлення права займатися певною діяльністю на кілька років та конфіскація майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові підірвали банкомат у відділенні "Ощадбанку" на вулиці Льва Ландау. В результаті сталося загоряння. Вогонь тушили рятувальники, які прибули на місце події.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися