Харківській області розкрадали гроші на ремонті автодоріг - СБУ

За версією слідства, директор комерційної фірми підробив документи та заволодів майже 1 мільйоном гривень

В Харківській області Служба безпеки України викрила розкрадання бюджетних коштів під час ремонту автодоріг. Про це повідомляє прес-служба СБУ в області, передають "Коментарі. Харків".

Йдеться про дороги у Куп’янському районі Харківщини.

Так, повідомляється, що оперативники спецслужби встановили, що директор одного з місцевих комерційних підприємств, яке влітку минулого року виконувало капітальний ремонт дорожнього покриття, привласнив частину виділених на роботи бюджетних коштів. 

За даними слідства, директор комерційної структури підробив офіційні документи та вніс до них завідомо неправдиві дані про вартість використаних матеріалів, завищивши їх ціну майже на третину. Це все  дозволило комерсанту безпідставно одержати з бюджету додаткове фінансування.

"За висновками будівельно-технічної та судово-почеркознавчої експертиз, внаслідок протиправних дій директора комерційної фірми було завдано збитки на суму понад 890 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Загальна вартість проекту, який фінансувався за рахунок субвенції з державного бюджету України, становила 6,7 мільйона гривень.

Наразі директору повідомили про підозру за фактами заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідчо-оперативні дії тривають, правоохоронці встановлюють всіх осіб, які можуть бути причетні до розкрадання бюджетних коштів.

Фото: avto.informator.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові до кінця року пообіцяли відремонтувати вулицю Холодногірську.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися