У Харкові менеджер заволодів майном підприємства на 700 тисяч

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна

Харківська прокуратура повідомила про підозру менеджеру одного з приватних підприємств, де недорахувалися майна на 700 тисяч гривень. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Чоловіку інкримінується скоєння злочину, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

За даними слідства, менеджер із збуту одного з приватних підприємств у період із січня по вересень 2018 року надавав розпорядження завідуючому складу готової продукції щодо формування замовлень текстильних виробів нібито для реальних покупців. У подальшому, після відпуску зі складу товару, через довірених осіб отримував текстильну продукцію, якою розпорядився на власний розсуд.

У прокуратурі повідомляють, що наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Якщо вину менеджера доведуть у суді, йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові відсторонили від займаної посади чиновника, який "погорів" на хабарі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися