На Харківщині взяли під варту голову селища без права внесення застави: що йому інкримінують

Голова селища допомагав окупантам і агітував місцевих мешканців сприяти загарбниками

Суд задовольнив апеляційну скаргу Харківської обласної прокуратури та взяв під варту без права внесення застави Старосалтівсьского селищного голову. Його обвинувачують у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі повідомили, що під час окупації російськими загарбниками смт Старий Салтів Чугуївського району голова селища допомагав російським військовим. Про це він заявив під час наради з депутатами селищної ради. Також голова селища агітував місцевих мешканців допомагати загарбниками. 

Обвинувачений здійснював організаційне, матеріально-технічне сприяння та надавав необхідну допомогу представникам Росії у проведенні підривної діяльності проти України.

Київський районний суд м. Харкова від 5 січня 2023 року задовольнив клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинуваченого. Одночасно з цим суд визначив заставу в сумі 268 400 грн. 

Однак прокурори оскаржили ухвалу суду. 

Прокурори вказали на підстави, що обвинувачений може переховуватися від суду, щоб уникнути кримінальної відповідальності. У тому числі він може виїхати на територію, що тимчасово окупована державою-агресором.

10 січня 2023 року Харківський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції, постановив нову ухвалу, якою задовольнив клопотання обласної прокуратури. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмському районі поліцейські затримали чоловіка за скоєння тяжкого злочину. Він вбив знайомого під час новорічного застілля.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися