Директора Харківських тепломереж оштрафували за їзду напідпитку

Чиновник заплатить 17 тисяч гривень.

Директора "Харківських теплових мереж" Василя Скопенка Київський райсуд Харкова оштрафував на 17 тисяч гривень за порушення правил дорожнього руху. Посадовець визнав провину. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Суспільне Харків.

Про це йдеться в постанові Київського райсуду, яку оприлюднили у Єдиному реєстрі судових рішень 16 січня. Суспільне Харків дізналося, що в постанові йдеться про Скопенка з сайту "Судова влада".

Суд встановив, що 4 грудня 2022 року Василь Скопенко керував автомобілем Mercedes-Benz GLS 400, і був напідпитку: у нього був запах алкоголю з рота, а також порушення чіткості мови та координації рухів.

Водій відмовився проходити огляд на наявність алкоголю у диханні або у крові на місці зупинки та у медзакладі.

На судове засідання Скопенко не з'явився, подав клопотання, щоб справу слухали без його участі. Він зазначив, що визнає свою провину та просив призначити покарання згідно з законом.

Суд визнав винним директора "Харківських теплових мереж" у порушенні ПДР. Окрім штрафу суд позбавив його права керувати автомобілем протягом року.

За даними сайту "Судова влада", Скопенко постанову не оскаржував. 6 січня рішення набрало законної сили.

Що відомо

Ввечері 4 грудня 2022 року патрульна поліція Харківщини зупинила машину, водій якої був напідпитку. Разом з ним в автівці перебував пасажир, який почав чинити спротив поліцейському. Відео затримання 5 грудня опублікували користувачі соцмереж, проте згодом видалили його. На відео один з затриманих був схожим на директора "Харківських теплових мереж" Василя Скопенка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Сьогодні та завтра СБУ буде перевіряти громадян у Харкові

18 та 19 січня Служба безпеки України буде проводити у Харкові комплекс антитерористичних контрдиверсійних заходів. Крім СБУ участь у заходах братимуть інші правоохоронні органи, підрозділи НГУ й ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ у Харківській області Владислава Абдули.

Потреба у проведенні цих заходів викликана необхідністю збереження і підвищення безпеки харків'ян, повідомляють у відомстві.

Під час заходів будуть проводитися огляди окремих територій з метою підвищення безпекової обстановки, посилення захищеності об’єктів критичної інфраструктури, виявлення та нейтралізації можливих диверсійних груп.

Також можуть здійснюватися перевірка документів громадян, догляд автомобілів, обмеження руху окремими вулицями.

Як і попередні рази, заходи будуть сконцентровані в окремих локаціях Харкова, не охоплюючи всю територію міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися