Грабували іноземців: у Харкові судитимуть чотирьох чоловіків

Зловмисники незаконно заволоділи понад 1 млн гривень

У Харкові четверо чоловіків, які займалися розбоєм і незаконно заволоділи понад 1 млн грн, постануть перед судом. Про це повідомили у відділі комунікації прокуратури Харківської області.

За даними правоохоронців, до суду направлено обвинувальний акт стосовно чоловіка, якого підозрюють в розбої (ч. 2, 4 ст. 187 КК України) та ще трьох його подільників, підозрюваних у ч. 4 ст. 187 КК України (розбій).

Встановлено, що четверо людей нападали на громадян В'єтнаму, щоб заволодіти їхніми коштами. Зокрема, один зі зловмисників, маючи відомості про матеріальне становище потерпілих, в середині липня 2019 року разом зі спільниками напав на жінку в під'їзді будинку, де вона жила, завдав їй легкі тілесні ушкодження та заволодів 20 тис. доларів.

На початку серпня цей же громадянин разом із поплічниками напав на іншого потерпілого, коли той повертався додому на власному автомобілі. Зловмисники витягли чоловіка з машини та, погрожуючи йому ножем, забрали 100 тис. грн.

Крім того, в середині листопада 2019 року зловмисник повідомив трьом своїм знайомим інформацію про багате матеріальне становище ще одного чоловіка. Четверо злочинців вистежили потерпілого і напали на нього, заподіявши легкі тілесні ушкодження та заволоділи його грошима 20 тис. дол. і 4 тис. грн. За даними НБУ на момент вчинення злочинів, загальна сума збитку становить понад 1 млн грн.

Зазначеним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що водій з Харківської області збив 59-річну жінку, а потім вивіз тіло в Донецьку область, де спалив і закопав його.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися