На Харківщині коронавірус виявили у священника та його дружини

Днями від коронавірусу померла літня жінка, яка продавала свічки у церкві, де правив священник

На Харківщині коронавірус виявили у священника, який правив у церкві у Високопіллі Валківського району. Про це повідомила в.о. головного санітарного лікаря Харківської області Любов Махота, передають "Коментарі. Харків".

Захворіла на корнавірус і дружина священника, і ще 9 мешканців Валківського району.

15 квітня стало відомо про 71-річну мешканку Високопілля, яка  померла від коронаврусу. Пенсіонерка стала першою жертвою COVID-19  на Харківщині. Жінку з двобічною пневмонією госпіталізувалі до Валківської ЦРЛ. Вона була в тяжкому стані на штучній вентиляції легенів.

Пізніше зясувалося, що померла при житті продавала свічки у церкві, де правив священник та мала багато контактів із вірянами і сусідами.

В Харківській ОДА кажуть, що ймовірно священник і став джерелом поширення коронавирусу у Валківському районі. Наразі відомо, що нещодавно він повернувся із західної України, куди їздив на зустріч із іншими священнослужителями.

Зараз Високопілля закрили на повну обсервацію.

Фото: prolviv.com

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на 10:00, 17 квітня, в Харківській області зафіксовано 57 випадків захворювання на COVID-19. 17 випадків зареєстрували за останню добу.  Більшість з них виявили у Високопіллі Валківського району.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися