На Харківщині підліткам загрожує довічне ув'язнення: що відомо

Зловмисників затримали та обрали запобіжний захід - тримання під вартою

У Харківській області поліція викрила двох підлітків у жорстокому вбивстві жінок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області

Вночі 2 лютого на березі річки села П’ятницьке Чугуївського району місцевий житель виявив тіла двох односельчанок з ознаками насильницької смерті.

Поліцейські встановили, що до скоєння тяжкого злочину причетні два 16-річних мешканці села. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Слідчі кваліфікували дії підлітків за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження призначена низка експертних досліджень.

Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліція вилучила тіло жінки, яка загинула внаслідок обстрілу військовими РФ  цивільної колони в смт Борова. У поліції повідомили, що у квітні 2022 року пасажирський автобус, у якому перебувала жінка, розстріляли військові РФ. Пасажирку доставили до місцевої лікарні з тілесними ушкодженнями. Лікарям не вдалося врятувати жінку - її поховали на території медичного закладу. 1 лютого правоохоронці провели огляд місця поховання. Особа загиблої наразі встановлюється. У поліції повідомили, що наразі виявили рештки 6 цивільних осіб, які намагаються ідентифікувати. На проведення судово-медичних експертиз потрібен час.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися