Заборонені речовини замість чаю: на Харківщині затримали правопорушників

Щоб не привертати увагу правоохоронних органів, правопорушники маскували заборонені речовини під виглядом чаю

Прокуратура повідомила про підозру 48-річній мешканці м. Південне за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 307 КК України), та 21-річному харків'янину за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту психотропної речовини (ч. 1 ст. 307 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що 48-річна жінка та 21-річний чоловік збували до прифронтових районів Харківської області наркотичні та психотропні речовини. Серед них: амфетамін, канабіс та метадон. 

Наркоторговці передавали замовлення своїм клієнтам особисто або відправляли поштою. Щоб не привертати увагу правоохоронних органів, вони маскували заборонені речовини під виглядом чаю. 

У м. Південне 2 лютого 2023 року було затримано 48-річну жінку в порядку ст. 208 КПК України, після того, як вона продала своєму клієнту канабіс та отримала за товар 2000 гривень. Підозрювана перебуває під вартою.

Щодо 21-річного харків’янина вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліція вилучила тіло жінки, яка загинула внаслідок обстрілу військовими РФ  цивільної колони в смт Борова. У поліції повідомили, що у квітні 2022 року пасажирський автобус, у якому перебувала жінка, розстріляли військові РФ. Пасажирку доставили до місцевої лікарні з тілесними ушкодженнями. Лікарям не вдалося врятувати жінку - її поховали на території медичного закладу. 1 лютого правоохоронці провели огляд місця поховання. Особа загиблої наразі встановлюється.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися