Скільки окупанти платили експоліцейським на Харківщині, які присягнули на вірність РФ

Після захоплення російськими військами м. Куп‘янськ 26-річна експоліцейська співпрацювала з окупантами

У Харківській області затримали та взяли під варту експоліцейську, яка присягнула на вірність державі-агресору за щомісячну плату в 45 тисяч російських рублів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Про підозру повідомили 26-річній колишній інспекторці з інформаційної підтримки відділу поліції №2 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області. Їй інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Слідство встановило, що після захоплення російськими загарбниками м. Куп‘янськ 26-річна експоліцейська пішла на співпрацю з окупантами. Спочатку вона здійснювала облік заяв та повідомлень про злочини в окупаційній “міліції”. 

Потім жінка добровільно обійняла посаду “исполняющего обязанности инспектора штаба” у псевдоправоохоронному органі. Згодом стала “старшим инспектором группы анализа, планирования и учета Отдела полиции № 1 (дислокация г. Купянск)”. 

За роботу на окупантів зрадниця щомісячно отримувала 45 000 російських рублів. 

6 лютого правоохоронці затримали поплічницю окупантів у с. Старовірівка Куп‘янського району в будинку її родичів, де вона переховувалась від українського правосуддя. 

7 лютого слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання обласної прокуратури та обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 33-річного чоловіка.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися