У Харкові судитимуть псевдополіцейського: яке покарання загрожує

Колаборант обійняв посаду “оперуповноваженого” у незаконному органі

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 33-річного чоловіка. Його звинувачують у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, який був створений на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що житель Ізюму під час окупації міста добровільно вступив до лав незаконного псевдоправоохоронного органу. Колаборант обійняв посаду “оперуповноваженого”.

Після деокупації регіону псевдополіціянта затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Київському районному суді м. Харкова. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що чоловіку, який катував електрострумом жителя Балаклії, загрожує довічне ув’язнення. Колишньому правоохоронцю, який очолював так звану “народну міліцію” Балаклії та катував місцевих жителів під час тимчасової окупації заочно повідомили про підозру. Після окупації міста колишній правоохоронець одразу домовився з окупантами про співпрацю. Спочатку він інформував загарбників про місцевих співробітників правоохоронних органів, а потім отримав посаду в каральному силовому органі окупантів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися