У Харкові відкрили кримінальне провадження проти 30 ринків і торговельних майданчиків

Харківські ринки проігнорували вимогу Кабміну

У Харкові правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантинних заходів. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції в Харківській області.

Нагадаємо, в Харкові обмежили роботу ринків під час великодніх свят. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обмеження набули чинності вчора, 18 квітня, о 13:00 і будуть діяти до 06:00 21 квітня.

У "головкомі" відзначили, що майже у всіх районах Харкова силовики зафіксували працюючі ринки та торговельні майданчики, які проігнорували вимогу Кабміну та постанову Головного санлікаря України. Всього правоохоронці виявили по місту 31 порушення.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь") КК України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Великдень до охорони громадського порядку в Харківській області залучили близько двох тисяч правоохоронців. Так, сьогодні, 19 квітня, у двох районах Харкова зафіксували порушення карантинних норм близько храмів.



Джерело: https://hk.npu.gov.ua/ru/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися