Збирала “благодійні внески” для окупаційної влади: яке покарання загрожує

Жінка під час окупації району підтримувала дії країни-агресора

У Харківській області викрили жінку, яка закликала місцевих мешканців сплачувати “благодійні внески” для окупаційної адміністрації. Її судитимуть за колабораціонізм. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Куп‘янська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до Диканського районного суду Полтавської області обвинувальний акт стосовно 34-річної жінки. Їй інкримінують заперечення збройної агресії Росії проти України, публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора. Порушення ч. 1 ст. 111-1 КК України. 

За даними дізнання, жінка під час окупації російськими військовими смт Шевченкове Куп‘янського району підтримувала дії країни-агресора. До того ж колаборантка закликала підприємців сплачувати “благодійні внески” окупаційній владі за:

  • утримання торговельних павільйонів,

  • переоформлення документів відповідно до російського законодавства для подальшого здійснення торговельної діяльності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “КВПВ” разом з іншими компідприємствами міста Харкова займається вивезенням побутових відходів, які виникають після обстрілів ворогом житлових будинків. На підприємстві розповіли, що з територій, постраждалих під час обстрілів, вивозяться відходи, серед яких розбиті віконні рами, меблі, двері та інші предмети, які не підлягають відновленню. На прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, які потрапили під ворожий обстріл, встановлюють контейнери-бункери. Два таких контейнери-бункери для вивезення великогабаритних відходів також розмістили на місці одного з останніх обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися