Великдень у Харкові: правоохоронці виявили порушення карантину у двох храмах

Перевірки щодо порушень проводять у церквах Київського та Московського районів міста

В Харкові правоохоронці перевіряють інформацію щодо порушення на Великдень у двох церквах міста. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Інформація щодо порушень ще у одному храмі – третьому, не знайшла підтвердження. Йдеться про церкву на вулиці Клочківській. Повідомляється, що 19 квітня близько 00:50  до поліції зателефонував чоловік, який повідомив, що на території цього храму зібралось близько 50 громадян. В ході перевірки поліція не виявила порушень – на вулиці біля церкви було близько 20 осіб, які знаходяться на визначеній відстані один до одного. 

А ось у двох церквах міста порушення таки виявили. Одне з порушень карантинних норм зафіксували у Московському районі - у храмі по вулиці Академіка Павлова. Зараз правоохоронці вирішують питання про притягнення представників церкви до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Друге - в Київському районі. Його співробітники поліції виявили в ході моніторингу мережі інтернет. 

"В одній з соціальних мереж опубліковано відео, на якому у дворі храму по вулиці Валентинівській зібралося близько 50 прихожан. Громадяни  порушили дозволені правила дистанції. Вказана інформація зареєстрована в Київському відділі поліції. Проводиться перевірка", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові виявили порушення карантину на 30 ринках та торгівельних майданчи



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися