На Харківщині очільниці суду загрожує довічне позбавлення волі: деталі

Після деокупації Вовчанська очільниця суду разом з російськими військовими втекла на територію держави-агресора

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила в суд обвинувальний акт щодо очільниці Вовчанського районного суду Харківської області. Їй інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що суддя добровільно погодилась працювати з російськими військовими, які окупували м. Вовчанськ. Вона посприяла створенню  незаконного судового органа — “Волчанский районный суд Харьковской области”. Зрадниця обійняла у ньому посаду “председателя”.

Очільниця суду провела нараду з працівниками та агітувала їх працювати на загарбників. Зрадниця також додала, що вона планує пройти курси підвищення кваліфікації суддів безпосередньо на території Росії. Після повернення з навчання планувала особисто приймати іспит на знання законодавства РФ у кожного працівника.

Суддя повідомила, що для роботи у суді під її головуванням потрібно мати паспорт громадянина РФ та закликала працівників якнайшвидше його оформити. У приміщенні суду зрадниця навіть організувала пункт прийому документів для отримання паспортів РФ.

На початку вересня вона склала штатний розпис та список працівників незаконного судового органу та надіслала всі документи двом псевдоочільникам — “главе ВГА Харьковской области” і “главе ВГА Волчанского района Харьковской области”.

Після деокупації Вовчанська зрадниця разом з російськими військовими втекла на територію держави-агресора.

Обвинувачену судитимуть заочно у Чутівському районному суді Полтавської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліція вилучила тіло жінки, яка загинула внаслідок обстрілу військовими РФ  цивільної колони в смт Борова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися