На Харківщині майже 300 людей порушили самоізоляцію

Всього в Харківській області правоохоронці склали 570 адмінпротоколів за порушення правил карантину

В Харківській області правоохоронці склали 283 адміністративні протоколи щодо порушників самоізоляції. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Більшість з цих протоколів отримали громадяни, які повернулися із-за кордону та відмовилися від обсервації. У поліції повідомляють, що це саме розповсюджене порушення карантинних правил.

Всього з початку превентивних заходів, поліцейські склали 570 протоколів за порушення правил дотримання карантину. З них 188 адміністративні протоколи відносно працівників підприємств, установ та організацій. 76 – відносно керівників торгових закладів та установ харчування. 10 протоколів щодо перевізників, 13 – керівників підприємств, установ, організацій.

Протоколи складали за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників приймає суд.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що від коронавірусу в Харківській області одужала ще одна людина.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися