Працівниці АТ “Харківгаз” загрожує до 12 років ув'язнення: що відомо

Наразі обвинувачена перебуває під вартою

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 52-річної жінки. Їй інкримінують пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що жінка, працюючи інженером з охорони праці служби охорони праці та цивільного захисту АТ “Харківгаз” добровільно співпрацювала з представниками РФ під час окупації м. Ізюм. 

Загарбники створили фейкове російське “КП “Изюмгаз” на базі українського підприємства. Його очолила обвинувачена. 

Неодноразово жінка намагалась залучити працівників до співпраці з окупантами. У свого колеги вона намагалася отримати паролі та доступ до абонентських баз споживачів м. Ізюм та Ізюмського району, які знаходилися на серверах.

Обвинувачена також намагалася схилити до співпраці з окупантами одного з фахівців в галузі видобутку газу. Метою було здійснення запуску свердловин Співаківського ГР ГПУ “Шебелинкагазвидобування” АТ “Укргазвидобування”. У разі співпраці чоловіка Україні була б завдана шкода у сумі понад 20 млн грн. Проте усі колеги “начальниці” відмовилися від співпраці з окупантами.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.   

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо головної державної інспекторки Куп‘янського відділу ГУ ДПС в області. Їй інкримінують  вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися