У Харкові «карантинний шахрай», який торгував неіснуючими масками та антисептиками, може сісти на 8 років

Зловмисник брав гроші за товар, який навіть не збирався надсилати покупцям

У Харкові прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно харків’янина, якого підозрюють у шахрайстві. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, в середині березня чоловік розмістив в інтерені оголошення про продаж дефіцитних, але дуже необхідних, захисних масок та антисептиків. 

Покупців, які зверталися, щоб придбати товар, зловмисник просив перерахувати кошти наперед. Для цього надавав банківські рахунки. Після цього обіцяв відразу відправити сплачене поштою. Однак  ні масок, ні антисептиків покупці не отримували, а продавець  припиняв спілкування.

Правоохоронці встановили місце мешкання зловмисника та завітали до нього у гості. У ході обшуків виявили та вилучили техніку, за допомогою якої здійснювались шахрайські дії, та банківські картки, рахунки яких чоловік надавав для перерахунку коштів покупцям.

На банківських рахунках зловмисника виявилося 24 тисяч гривень. Ймовірно ці гроші він "заробив" інтернет шахрайствами.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області правоохоронці склали 570 адміністративних протоколів щодо порушення правил карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися