Що виявили в одному з ліцеїв на Харківщині (ФОТО)

Книги були завезені до міста Вовчанськ під час окупації Харківщини

У селі Юрченково Чугуївського району 31-річний чоловік погодився співпрацювати з окупантами та був добровільно призначений на посаду директора ліцею. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Зловмисник сприяв впровадженню стандартів освіти РФ у навчальному закладі “Юрченківський ліцей Вовчанської міської ради”. Слідчі повідомили чоловіку про підозру у колабораційній діяльності. Проводиться досудове розслідування, відкрите за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Слідчі провели обшук у приміщенні навчального закладу та вилучили 445 підручників, виданих відповідно до вимог стандартів освіти РФ. Книги були завезені до міста  Вовчанськ під час окупації Харківщини.

Перебуваючи на новій посаді, зловмисник повідомив персоналу про встановлення та впровадження у ліцеї стандартів освіти РФ, а також проведення освітнього процесу російською мовою. Колаборант збирав списки вчителів, які погодилися працювати під керівництвом окупаційної влади. Також вчителі мали пройти курси підвищення кваліфікації у місті Бєлгород.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокурори домоглись покарання жінці, яка передавала ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. Суд визнав винною 54-річну жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна. Як жінка співпрацювала з військовими РФ можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися