На “Південній залізниці” викрили схему розкрадання майна: що відомо

У Харкові судитимуть чотирьох співробітників “Укрзалізниці”

Новобаварська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо службової особи регіональної філії (РФ) “Південна залізниця” АТ “Українська залізниця”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Службовій особі інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб та за фактом службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Троє його спільників обвинувачуються у пособництві вказаним злочинам (ч. 5 ст. 27 ст. 191, ч. 3,ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування встановило, що у 2020 році службова особа виробничого підрозділу “Локомотивне депо “Основа” РФ “Південна залізниця” АТ “Українська залізниця” організував махінацію. Підозрюваний разом зі спільниками створив уявність використання пального при перевезенні вантажів, щоб надалі імітувати законність списання палива.

Водії отримували за подорожніми листами на складі Укрзалізниці талони на отримання на АЗС дизельного пального для робочих поїздок. Насправді ж пальне вони по маршрутах не використовували, а звертали на свою користь. Службовець разом з водіями складав фіктивні офіційні документи на неіснуючі поїздки, на підставі яких водії отримували талони на дизельне пальне.

Нараховано 36 епізодів злочинної діяльності ділків. Своїми діями зловмисники спричинили “Укрзалізниці” матеріальну шкоду на суму майже 110 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області за добу затримали понад 60 осіб. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися