В Харківській області на реконструкції мосту привласнили майже 700 тисяч - прокуратура

Винному загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна

На Харківщині прокуратура повідомила про підозру керівнику одного із ТОВ, яке виконувало реконструкцію мосту через річку Уди. Про це повідомив керівник Харківської місцевої прокуратури №6 Андрій Яковлев, передають "Коментарі. Харків".

Службовцю інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За версією слідства, у 2015 році товариство з обмеженою відповідальністю уклало договір з однією з селищних рад Харківського району щодо виконання робіт з реконструкції мосту через річку Уди. Загальна вартість робіт становила близько 17 мільйонів гривень. Фінансування здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету.

Але, як з’ясувалося, роботи виконали не в повному обсязі, а їх вартість зависили на суму понад 693 тисячі гривень. Крім того, керівник ТОВ вніс недостовірні відомості в акти приймання виконаних ремонтних робіт, зокрема завищив обсяги фактично виконаних робіт.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацію майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові менеджер заволодів майном підприємства на 700 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися