Неповнолітня постраждала від рук брата: яке покарання загрожує чоловіку

За вчинення злочину чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі

У Харківській області слідчі повідомили про підозру чоловіку за зґвалтування малолітньої сестри. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. Зловмисник знімав на відео та фотографував свої злочинні дії. Дитина, про те, що скоїв її брат, нікому не розповідала. 

Виявили злочин випадково - 20 березня поліцейські відділу метрополітену зупинили підозрілого чоловіка. Перевіривши його мобільний телефон, правоохоронці виявили відео та фото сексуального характеру за участю неповнолітньої дівчини. 

Інформацію, для подальшої перевірки, передали до відділення поліції № 1 Лозівського РВП. Правоохоронці встановили особу чоловіка. Ним виявився 30-річний мешканець Балаклійського району. У 2016 році він був судимий за розбещення неповнолітньої.

Поліцейські з’ясували, що чоловік та 11-річна дівчина на фото -  рідні брат та сестра по батькові. Неповнолітня час від часу приїздила разом з рідними у гості до брата та його дружини. Дівчина розповіла, що з січня 2023 року зловмисник почав до неї проявляти сексуальний інтерес та вчиняти дії сексуального характеру.

Чоловік зізнався у скоєнні злочину. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліція повідомила про підозру харків’янину, який запустив феєрверк у Салтівському районі Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися