На Харківщині борці з сухостоєм ледь не спалили житлові будинки

На площі близько 1,5 га горіла суха трава

На Харківщині у Валківському районі під час загоряння сухої трави врятували від вогню два житлових будинки. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ ДСНС України в Харківській області.

За даними співробітників ДСНС, повідомлення про пожежу в селищі Буцковка Валківського района до рятувальників надійшло сьогодні, 24 квітня, о 9:13.

Відзначається, що на площі близько 1,5 га горіла суха трава. Вогонь швидко розповсюджувався, існувала загроза його перекидання на житлові будинки. О 10:35 пожежу ліквідували.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в четвер, 23 квітня, у Харкові поблизу центру міста горіла покинута будівля колишньої кондитерської фабрики. Зазначається, що на момент прибуття вогнеборців площа пожежі склала близько 150 квадратних метрів. У ДСНС кажуть, що ймовірною причиною пожежі стало занесення відкритого джерела запалювання ззовні. Відомо, що будинок звели в кінці XIX століття. Кондитерську фабрику там відкрив купець Дмитро Кромський в 1889 році. Зараз вона знаходиться в занедбаному стані. Читайте за посиланням.



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися