У Харкові судитимуть причетних до порушень при ремонті доріг та тротуарів: подробиці

Директор ТОВ та посадовець Харківської міської ради підписали акти виконаних робіт, у яких вказана недостовірна інформація

Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила обвинувальні акти щодо директора ТОВ та посадовця Харківської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Директора ТОВ звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, та у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Відповідні документи прокуратура підготувала стосовно посадової особи Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування встановило, що у 2020 році Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради уклав з ТОВ договір про виконання капітального ремонту доріг та тротуарів по вул. Ахсарова у м. Харкові. Однак директор ТОВ вирішив заволодіти бюджетними коштами.

Виконані роботи не відповідали тим, які були прописані в угоді. Службовець вказав недостовірні відомості в офіційних документах, а саме в актах приймання виконаних будівельних робіт.

Директор ТОВ підписав акти з недостовірною інформацією та скріпив їх печаткою. Своєю чергою, посадовець Департаменту будівництва та шляхового господарства ХМР теж засвідчив своїм підписом та печаткою офіційні документи. Такі дії призвели до необґрунтованого перерахування бюджетних коштів на рахунок ТОВ.

Обвинувачені своїми діями завдали державі збитки на суму майже 300 тис. грн.

Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області ремонтують багатоквартирні будинки з порушеннями




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися