Як директор одного з підприємств на Харківщині допомагав окупантам

Пособника окупантів судитимуть заочно

У Харківській області прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що мешканець смт Великий Бурлук Куп’янського району під час окупації активно співпрацював з військовими РФ. Підприємство, яке він очолював, спеціалізувалося на вантажних перевезеннях. Тож обвинувачений здійснював господарську діяльність у взаємодії з окупаційною адміністрацією. 

Зловмисник налагодив механізм вивезення вантажівками зернових культур з територій Великобурлуцької та Вовчанської об’єднаних територіальних громад до Росії, зокрема до Бєлгородської області. 

Пособника окупантів судитимуть заочно в Машівському районному суді Полтавської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові суд визнав винною 54-річну жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.  У суді прокурори довели, що жінка, перебуваючи у Харкові під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, почала спілкуватися через Телеграм з двома представниками Росії. Один з них — військовослужбовець ЗС РФ, інший — бойовик так званої “ДНР”.  

Жінка надсилала їм відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, для подальшого корегування їх вогню. У суді жінка свою вину не визнала та назвала всі доводи правоохоронців “дезінформацією”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися