На Харківщині підприємець нажився на дітях: подробиці

Підприємець отримав 150 тис. грн за товар, який не надав

У Лозівському районі викрито недобросовісного підприємця, який нажився на облаштуванні дитячого майданчика. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Прокуратура повідомила про підозру підприємцю за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування встановило, що у 2021 році Олексіївська сільська рада Лозівського району та фізична особа-підприємець уклали договір про постачання ігрового комплексу та розважальних елементів для дитячого майданчика.

Недобросовісний підприємець склав фінансові документи про те, що нібито виконав умови договору. На підставі документів надалі на його рахунок було перераховано 150 тис. грн бюджетних коштів.

Насправді ж ігровий комплекс та розважальні елементи для дитячого майданчика замовник так і не отримав. Тож дії підприємця завдали збитків сільській раді. 

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області інженеру технічного нагляду повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). Досудове розслідування встановило, що у жовтні 2016 року між ТОВ та одним із Департаментів ХОДА було укладено договір підряду щодо проведення капітального ремонту водогону в м. Красноград Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися