Харків’янина, який два тижні не виходив на зв'язок, вбили - поліція

На насильницьку смерть вказала судово-медична експертиза

Харківська поліція розслідує обставини вбивства чоловіка у Київському районі Харкова, тіло якого знайшли у власній квартирі. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

У поліції повідомляють, що слідство розглядає кілька версій злочину. Наразі відомо, що з квартири загиблого зникли особисті речі.

Йдеться про тіло 51-річного померлого, яке виявили 22 квітня в одній із квартир в будинку на вулиці Дача. Тоді до поліції звернувся чоловік. Він повідомив, що його товариш з 9 квітня не виходить на зв'язок. 

Під час огляду експерти не зафіксували на тілі померлого видимих ознак насильницької смерті. Інформацію за вказаним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України із приміткою "раптова смерть". Однак в результаті проведення судово-медичного розтину з’ясувалося, що смерть чоловіка таки була насильницькою.

У зв’язку із цим слідчим прийнято рішення про зміну первинної кваліфікації кримінального правопорушення на "умисне вбивство". Крім того слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом розбою (ч. 4 ст. 187 КК України).

Правоохоронці провели додатковий огляд місця події та поквартирний обхід будинку, в якому мешкав потерпілий та вилучили речові докази, які направили на експертне дослідження.

Досудове розслідування триває, поліція встановлює всі обставини злочини та осіб, які можуть бути причетні до його скоєння.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що сусіди загиблого в Харкові чоловіка бачили на його тілі сліди від кульових поранень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися