Обгоріле тіло у колекторі: у харківській прокуратурі кажуть, що правоохоронці приховали ще одне вбивство, у якому зізналися підозрювані

7 років тому вбивство кваліфікували як природню смерть

В Харкові прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості співробітників поліції (ч.1 ст. 367 КК України). Про це повідомив заступник керівника Харківської місцевої прокуратури №2 Владислав Грюк, передають "Коментарі. Харків" .

Йдеться про ще одне вбивство, у якому зізналися підозрювані в жорстокій розправі над 25-річною дівчиною взимку цього року. Її обгоріле тіло знайшли у колекторі в Новобоваврському районі міста.

Так, у ході розслідування, двоє затриманих за підозрою у вбивстві жінки зізналися, що у листопаді 2013 року вони вбили 46-річного харків’янина. Все сталося неподалік від міста вбивства дівчини - на березі річки Уди поблизу залізничної станції "Нова Баварія".

У прокуратурі кажуть, що тоді, у 2013 році, працівники слідчого відділу Новобаварського відділу поліції ГУНП в області не розслідували цей злочин. Відомості до ЄРДР внесли за "фактом природної смерті невстановленого чоловіка". Пізніше кримінальне провадження закрили "у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення".

Після зізнання підозрюваних місцева прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження, правову кваліфікацію змінили з "природної смерті" на "умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб з особливою жорстокістю" та внесла відповідні відомості до ЄРДР.

Наразі досудові розслідування тривають.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що двоє чоловіків, яких підозрюють у жорстокому вбивстві дівчини у лютому цього року в Новобаварському районі Харкова, зізналися, що позбавили життя ще одну людину. У листопаді 2013 року на березі річки вони вбили 46-річного харків’янина. Вбивство відбулося практично в 50 метрах від місця розправи над дівчиною. Історія виявилася дещо схожою. Того дня вони разом відпочивали на річці та розпивали алкоголь. Між чоловіками виникла сварка, під час якої зловмисники забили знайомого ногами та камінням. Тіло кинули у воду.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися