Харківському митнику загрожує довічне ув’язнення: що накоїв посадовець

За матеріалами ДБР судитимуть харківського митника, який допомагав окупантам створювати російську «таможню» у Куп’янську.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо головного державного інспектора одного з митних постів Харківської митниці. Під час тимчасової окупації Куп’янська він був одним з тих, хто погодився створювати окупаційній митний орган. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Після силового захоплення частини Харківщини росіяни одразу почали створювати окупаційні органи влади, зокрема митні. Для цього з перших днів вторгнення агресори шукали серед місцевих мешканців спеціалістів, готових працювати на окупантів.

У Куп’янську таку співпрацю запропонували чоловіку, який до вторгнення працював у Харківській митниці.  Він одразу погодився та був призначений спеціалістом до так званого управління промисловості та торгівлі. Згодом йому доручили шукати кадри аби запустити окупаційну митницю. Чоловік активно агітував своїх колишніх колег переходити на бік ворога, проводив збори, де обіцяв охочим підібрати непогані посади.

Після звільнення ЗСУ Куп’янська він вирішив сховатися у Харкові. Працівники ДБР встановили його місце проживання та затримали. Нині він перебуває під арештом.

Митник обвинувачується у державній зраді та умисних діях, спрямованих на допомогу державі-агресору (ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися