З’явилися подробиці щодо пошуку та загибелі 6-річної дівчинки під Харковом

Дівчинка загубила окуляри та, ймовірно, збилася зі шляху

На Харківщині майже добу розшукували зниклу у Золочівському районі 6-річну дівчинку. Дитину знайшли мертвою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, передають "Коментарі. Харків".

Дитина зникла близько 18:00 у неділю, 26 квітня. ЇЇ знайшли близько 17:00 у понеділок, 27 квітня. Тіло дитини виявив працівник ДСНС. Воно було на краю поля у 8 кілометрах від села Соснівка. В поліції кажуть, що смерть дитини – не кримінальна. На тілі відсутні будь-які ознаки насилля. Дівчинка, ймовірно, померла від переохолодження. 

За фактом події слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою "нещасний випадок". Зараз встановлюються усі обставини трагедії.

"Призначено усі необхідні експертизи для остаточного встановлення обставин, що стали причиною загибелі дитини. За попередніми даними, близько другої години ночі вона вже була мертва. При житті дівчинка носила окуляри, але вона їх загубила та ймовірно збилася зі шляху, коли захотіла повернутися додому. Усі її речі на місці, одяг не пошкоджений. Якщо вона була б трішки старшою за віком, може пішла б на вогники села та сховалася від холоду у покинутій хаті. Але сталося так, як сталося. Це жахлива трагедія. Я прошу вибачення у батьків за те, що не встигли врятувати їх доньку. Хоча ми зробили усе можливе, щоб розшукати маленьку Мілену живою та здоровою", - розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко.          

Повідомлення про зникнення дитини надійшло до Золочівського відділення поліції 26 квітня близько 19:00. За годину до цього дівчинка пішла гуляти зі своїм двоюрідним братом, але додому повернувся лише хлопчик. Родичі відразу кинулися на пошуки, але самотужки не змогли впоратися та звернулися по допомогу до поліції. Дитину шукали всю ніч. По тривозі підняли особовий склад Золочівського відділення поліції та сусідніх територіальних підрозділів. Також до пошуків приєдналися волонтери та місцеві мисливці. Вони застосовували тепловізори. 

Вранці наступного дня до пошукової операції долучилися військовослужбовці Нацгвардії України, співробітники ДСНС, прикордонники, курсанти ХНУВС та НАНГУ, кінологи, представники місцевої влади, громадськість. Водолази обстежували дно водоймищ. Через сильний вітер пошуковці не змогли  використовувати дрони, тому звернулися до сил авіації. Загалом дівчинку розшукувало більше півтисячі людей.

Перевіряли житлові та покинуті будинки, підвали та горища, колодці, ставки, ліс, усі найближчі околиці. Радіус пошуків постійно збільшувався. Окремі групи правоохоронців обстежували сусідні села. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області поліція затримала телефонного шахрая, який ошукав пенсіонерку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися