На Харківщині терориста засудили до двох років в'язниці

Житель обласного центру в травні 2014 року добровільно приєднався до незаконного збройного формування

За матеріалами Служби безпеки України в Харківській області до двох років позбавлення волі засудили учасника терористичних організацій "Л/ДНР". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що житель обласного центру в травні 2014 року добровільно приєднався до незаконних збройних формувань. До серпня 2015 року він знаходився у складі бандгруппировок так званих "Народне ополчення Донбасу" і "Окремий батальйон матеріального і технічного забезпечення ЛНР". Перебуваючи в тимчасово окупованому Донецьку, зловмисник забезпечував пропускний режим в захоплену будівлю облдержадміністрації. Потім він прибув у тимчасово окупований Луганськ, де ватажки бойовиків призначили його начальником відділення у продовольчій службі терористів.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у Харкові та вилучили за місцем його проживання бойову гранату з запалом і тротилову шашку з електродетонатором.

Рішенням Харківського районного суду Харківської області затриманий визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вирок суду вступив в законну силу. Викриття та документування протиправної діяльності бойовика проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що двоє чоловіків, підозрюваних у жорстокому вбивстві дівчини в лютому цього року в Новобаварському районі Харкова, зізналися, що вбили ще одну людину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися