На Харківщині судитимуть співробітницю медзакладу, яка привласнювала зарплати співробітників

За версією слідства, жінка поклала до кишені понад 680 тисяч гривень

Прокуратура Харківської області передала до суду обвинувальний акт щодо посадовиці, яку підозрюють у заволодінні заробітними платами медичних працівників. Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Ковальов, передають "Коментарі. Харків".

За версією слідства, посадовиця одного з медичних закладів Нововодолазького району поклала собі до кишені понад 680 тисяч гривень, які були виділені для виплати заробітної плати та преміювання лікарів і медичного персоналу. 

Повідомляється, що протягом січня 2018 року - січня 2019 року службова особа медичного закладу завищувала заробітні плати собі та іншим працівникам закладу. Жінка вносила недостовірні дані у відомості про нарахування заробітної плати. А різницю між нарахованою зарплатою та тією, що медробітники отримували фактично, забирала собі.

Посадовиці інкримінується розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах і внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Якщо вину жінки доведуть у суді, вона може отримати до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Фото: stb.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині прокуратура взялася за правоохоронців, які приховали навмисне вбивство.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися