У Харкові на семи теплових пунктах покрали обладнання

Поліція та служба безпеки комунального підприємства розшукує злочинців.

Шарові крани, манометри, дроти – поцупили все, що змогли відкрутити: у підвалі одного з будинків Слобідського району  пограбували одразу 7 індивідуальних теплових пунктів з погоднім регулюванням.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

Як каже начальник теплової дільниці Слобідської філії Дмитро Блудов, працівники вранці прийшли на обхід території і тут сюрприз: поцупили 58 шарових кранів, 30 метрів мідної трубки та інше обладнання на сім під’їздів. Як каже Дмитро, на початку війни у цьому підвалів ховалися люди, було проведено світло. Теплоенергетики додатково ізолювали труби заради безпеки мешканців. Але так сталося, що деякі особи залишилися там жити. І поцупили те, що змогли відокремити від системи теплопостачання.   

Місцеві мешканці інцидентом  невдоволені, теплоенергетики тим більше.

У таких випадках ситуацію беруть під контроль працівники Служби безпеки, режиму та зв’язку   "Харківських теплових мереж". Їхня справа, разом із поліцією, відшукати підозрюваних і максимально повернути вкрадене. Цього разу шанувальники кольорових металів далеко не втекли. Здається, не дуже й розуміють, що скоїли. Один з підозрюваних, 20-річний Юрій Алєксєєв відверто зізнається – дроти випалював та здавав на брухт по 600 гривень за 11 метрів. Незабаром, у Юрія – суд про обрання запобіжного заходу. Він добре розуміє, що на нього чекає позбавлення волі, і що "життя пішло якось не туди"

Тим часом теплоенергетики додають до планів робіт, яких і так вдосталь, відновлення понівечених теплових пунктів. У той час як Юрій Алєксєєв, за його словами, вторгував за вкрадене майно аж 5 тисяч гривень, у відновлення теплових рамок доведеться вкладати набагато більше коштів і людських зусиль.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Евакуація людей з населених пунктів, де ведуться бойові дії, викликає великі складнощі: більшість людей, що повернулися після деокупації у рідні стіни, не хочуть виїжджати навіть тоді, коли щодня продовжуються обстріли з боку окупантів. Ще болючіше питання, коли місцеві залишаються у небезпеці разом із дітьми.

Народний депутат України Павло Якименко розповів журналісту сайту "Коментарі. Харків", яка наразі обстановка у Харківській області з евакуацією, та чи будуть примусово вивозити родини з дітьми з прифронтових районів Харківщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися