Де на Харківщині продають потенційно небезпечні продукти

Проводити рейди щодо виявлення фактів торгівлі з рук у невстановлених місцях належить до повноважень органів внутрішніх справ

У Куп’янській міській військовій адміністрації провели нараду щодо торгівлі в невстановлених місцях, профілактики сказу тварин та дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах водопостачання громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У Держпродспоживслужбі наголосили, що торгівля на території громади потенційно небезпечними харчовими продуктами, а саме в невстановлених місцях харчовими продуктами, які не проходять обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках, є порушенням ст. 37 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Контроль за дотриманням статті 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях) належить до повноважень органів внутрішніх справ.

Також обговорили питання щодо виконання протокольного рішення про посилення заходів щодо профілактики сказу тварин.

Щодо забезпечення жителів громади питною водою, то на нараді акцентували на дотриманні вимог санітарного законодавства на об’єктах централізованого, нецентралізованого водопостачання та водовідведення. Зокрема, на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства мають бути в наявності в належній кількості запаси реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води, проводитися посилений відомчий й державний санітарний нагляд за якістю питної води.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області можуть продавати небезпечний продукт.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися