Рибалці на Харківщині загрожує до 3 років ув'язнення: які порушення виявили

З 1 квітня на водоймах країни діє нерестова заборона

На Харківщині поліція задокументувала факт браконьєрства - чоловік ловив рибу під час нересту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Під час патрулювання берегової лінії Печенізького водосховища правоохоронці спільно з представниками Державним агентством меліорації та рибного господарства виявили факт незаконного вилову риби поблизу села Першотравнева.

У поліції розповіли, що 60-річний чоловік ловив рибу сітками, чим спричинив збиток державі на суму понад 250 тис. грн. У сітках браконьєра знайшли судака, густеру, окуня, ляща та плотву. У правопорушника вилучено майже 150 рибин та знаряддя злочину.

У поліції повідомили, що за цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Вказане правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

“Поліція нагадує, що з 1 квітня на водоймах країни діє нерестова заборона! Від цього періоду залежить майбутнє біоресурсів у водоймах. Шановні громадяни, дотримуйтесь законодавства та бережіть природу”, - звернулися до жителів Харківської області в поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про порушення, які призвели до забруднення земель у Харківській області. Керівника ТОВ звинувачують у забрудненні земель відходами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися