Прокуратура звинувачує харківських поліцейських у приховуванні ще одного вбивства

Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів для правоохоронців та відстороненні їх від займаних посад

У Харкові прокуратура підозрює поліцейських у приховуванні умисного вбивства. Про це повідомив начальник управління прокуратури Харківської області Іван Тарасов, передають  "Коментарі. Харків".

Йдеться про вбивство 26-річної харків’янки Яни Шевченко (Криворучко), яке сталося у червні 2019 року. За версією слідства, у неповнолітнього юнака стався конфлікт із своєю знайомою, і він вирішив її вбити. Неповнолітній заманив свою жертву у безлюдне місце неподалік домоволодінь та наніс дівчині смертельні тілесні ушкодження. Щоб уникнути відповідальності, тіло закопав. Його знайшли лише через 10 днів.

У прокуратурі кажуть, що двоє старших оперуповноважених відділу кримінальної поліції Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області знали про вбивство, проте не повідомили про це своєму керівництву та органу досудового розслідування. 

"Більше того, поліціянти вчинили активні дії з приховування  особи, яка скоїла вбивство, та трупу дівчини", - впевнені у прокуратурі.

Двом поліцейським повідомили про підозру у приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що прокурори підозрюють харківських поліцейських у приховуванні вбивства у якому зізналися двоє чоловіків, яких затримали за вчинення жорстокої розправи над дівчиною у Новобаварському районі Харкова. Вони зізналися, що у 2013 році вбили чоловіка, а тіло скинули у річку. Проте 7 років тому у поліції вбивство кваліфікували як природну смерть.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися