У Харкові троє людей отримають строк за бізнес в інтернеті – чим торгували

Ще трьох осіб підозрюють в інших областях.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру трьом чоловікам у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів та збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України), та ще трьом — за ч. 1 ст. 263 КК України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 47-річний чоловік збував через інтернет зброю та боєприпаси. До схеми він також залучив свого 28-річного сина та іх спільного знайомого — 28-річного мешканця Харківської області.  

Чоловіки продали покупцям великокаліберний кулемет "ДШКМ", понад півтори тисячі патронів, автомати  АКМС-74, протитанкові та підствольний гранатомети, запали УЗРГМ, гранати Ф-1.

За місцями мешкання зловмисників, у їх автомобілях, гаражах правоохоронці виявили та вилучили гвинтівки, карабін, мисливські рушниці, близько 2 тисяч патронів, комплектуючі до зброї. 

Допомогав зберігати та відправляти зброю 49-річний друг родини. Вдома у чоловіка, а також на подвір'ї сусідів, які вже давно не живуть у будинку, вилучено ручний протитанковий вогнемет "Джміль", металеві частини до кулеметів та деталі, ножі, понад 1800 патронів, гранати та інше.

Правоохоронці також встановили ще двох фігурантів: 58-річного мешканця м. Бориспіль Київської області та 56-річного мешканця Полтави, у яких під час слідчих дій вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Загалом правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків по різних областях України.  

Всіх зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокуратури п’ятом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, шостому зловмиснику суд обрав домашній арешт.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ ВП №2 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові тимчасово закриють станції метрополітену

Рух Олексіївською лінією тимчасово буде виконуватися на ділянці "Перемога" - "Держпром".

У суботу, 13 травня, станції "Метробудівників", "Захисників України" та "Архітектора Бекетова" будуть тимчасово зачинені для обслуговування пасажирів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен".

Також буде тимчасово зачинено перехід зі станції "Спортивна" на станцію "Метробудівників".

Рух поїздів Олексіївською лінією метрополітену на цей період буде здійснюватися на ділянці від станції "Перемога" до станції "Держпром" та у зворотньому напрямку у наступній послідовності:

Від станції "Перемога" до станції "Наукова" з пересадкою до іншого составу, що прямуватиме до станції "Держпром".

Від станції "Держпром" до станції "Наукова" з пересадкою до іншого составу, що прямуватиме до станції "Перемога".

"Про поновлення руху поїздів Олексіївською лінією у повному об’ємі - повідомимо додатково.

З приводу додаткової інформації звертайтеся за телефоном: (057) 731-00-00", – повідомили на комунальному підприємстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися