У Харківській області судитимуть фельдшерку: що накоїла жінка

Фельдшерка-колаборантка: викрито жінку, яка надавала допомогу ворогу під час окупації Ізюмщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 37-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, фельдшерка одного із сіл Ізюмського району, маючи проросійські погляди та активно підтримуючи дії держави-агресорки, добровільно надала приміщення амбулаторії для розміщення російських військовослужбовців. Аби окупанти почували себе комфортно, жінка організувала для них харчування і безкоштовно надавала їм необхідні лікарські засоби.

При цьому місцевим мешканцям колаборантка у наданні медичної допомоги відмовляла, а необхідні їм ліки, наявні в амбулаторії, пропонувала купувати у неї.

Також фельдшерка "заробляла" собі привілейоване ставлення від окупантів, повідомляючи їм інформацію про проукраїнськи налаштованих мешканців.

Окупанти віддячили своїй поплічниці, дозволивши їй організувати в приміщенні амбулаторії магазин, у якому вона, крім ліків, також продавала продукти харчування та алкогольні напої.

За клопотанням прокурорів підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині винайшли нову роботизовану машину: кому вона стане у нагоді

Начальник Харківської ОВА 19 травня з робочим візитом відвідав Балаклійську громаду та оглянув машину, яку розробили харківські інженери для знищення ворожої вибухівки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як зазначив Олег Синєгубов, станом на сьогодні населені пункти Ізюмського району мають щільну засміченість вибухонебезпечними предметами.

За словами начальника ХОВА, сапери щодня працюють над знешкодженням ворожої вибухівки і метр за метром зачищують деокуповані території.

"Аби допомогти піротехнікам, кілька підприємств регіону спільно з обласною військовою адміністрацією, ДСНС, волонтерами та громадськими організаціями об'єдналися і створили машину для розмінування. Поки що цей механізм відтворений у єдиному екземплярі, але вже працює і показує ефективність. Ймовірно, у подальшому він отримає сертифікацію і буде запущений у серійне виробництво, що значно пришвидшить процес розмінування територій області. Пишаємося нашими захисниками, рятувальниками, саперами, винахідниками, волонтерами, людьми, які об'єднуються і спільно працюють на перемогу", – сказав Олег Синєгубов.

Як розповів керівник групи управління розмінуванням у Харківській області Максим Мельник, найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами є території, де проходила лінія бойових зіткнень із ворогом.

За його словами, експериментальна протимінна машина має натискний принцип дії. Вона здатна знешкодити як протитанкову, так і протипіхотну міни, а також так звані "розтяжки".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися