Жителів Харківської області попередили про шахраїв: що потрібно знати

Жителям Харківщини розповіли про найпоширеніші шахрайські схеми

Зловмисники користуються різноманітними схемами, щоб ошукати громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли, що шахраї розміщують неправдиві оголошення в Інтернет-ресурсах з різноманітним змістом: продам, віддам, подарую, пропоную послуги тощо. Потім отримують передплату та зникають. Жителям Харківщини радять не сплачувати за товар до його отримання. Також не варто повідомляти стороннім особам дані банківської картки. 

Часто зловмисники телефонують з номерів з кодом 044-, 094-, 091-, представляються співробітниками різноманітних банків, повідомлять, що нібито хтось намагається зняти кошти з вашої картки або її потрібно поновити. Так шахраї виманюють інформацію щодо паролів та строків дії картки. Після чого з картки потерпілого знімаються гроші. “Ні в якому разі не підтверджуйте в повідомленнях "так" чи "ні", просто їх згортайте. У разі надходження таких дзвінків перевіряйте інформацію у найближчому відділенні банку”, - радять у поліції.

Також наголосили, що працівники банків ніколи не телефонують та не просять надати банківську інформацію.

Також шахраї надсилають через Інтернет різноманітні електронні посилання про єДопомогу, виграний приз, допомогу ЗСУ та інші, на які необхідні підтвердження. Не варто переходити за посиланнями, що надійшли від невідомих. Це можуть бути фішингові сторінки, за допомогою яких зловмисники переказують гроші з банківської картки “жертви” на власні рахунки.

“Якщо ви стали жертвою шахраїв, або вам відомі такі випадки, звертайтесь до територіальних відділів поліції або телефонуйте 102”, - зазначи у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, про найпоширеніші схеми шахраїв.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися