Окупанти вдруге обстріляли аміакопровід у Харківській області

Станом на вечір витоку токсичної речовини не зафіксовано.

Російські терористи вдруге обстріляли аміакопровід в Куп'янському районі. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синегубов, інформують "Коментарі. Харків".

Зафіксовано загалом шість прильотів в район насосної станції біля с. Масютівка. Станом на вечір аміаку в повітрі не зафіксовано, ситуація контрольована, зазначив голова ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Окупанти можуть повторно завдати удар по аміакопроводу – очільник області

Спеціалісти постійно вимірюють рівень аміаку у повітрі.

5 червня ввечері російські окупаційні війська завдали удару по аміакопроводу неподалік села Западне у Харківській області, чим спричинили витік аміаку на ділянці у 2,2 км, де залишалося 134 тонни технічного аміаку. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

На щастя, на станції спрацювали запобіжні клапани. Завдяки цьому витік аміаку був відносно незначний. Загрози для мешканців району та потреби в евакуації немає. Хмару з аміаком віднесло вітром у напрямку тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Очільник області також додав, що не виключає повторних ударів по цьому аміакопроводу.

"Цей аміакопровід знаходиться на лінії фронту і враховуючи той терор, який наразі чинить РФ проти місцевого населення не може нам гарантувати, що не буде повторного обстрілу цього аміакопроводу. З нашого боку приведені у підвищену готовність всі плани щодо евакуації. У нас додатково підготовлено у Харкові понад 3,5 тис місць для можливої евакуації, автобуси, маршрути. Задіяні всі абсолютно сили. Якщо буде повторна аварія, я прошу дослухатися до усіх вказівок органів влади, до офіційних джерел", – уточнив голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися