Нові фейки від шахраїв: як не потрапити на «гачок»

Шахраї розсилають «небезпечні» смс-повідомлення.

Шахраї надсилають повідомлення на телефони українців від імені "Укрпошти", згідно з яким до людини нібито прямує посилка, але вона йде не на ту адресу, і щоб її отримати – потрібно зробити переадресацію, перейшовши за сумнівним посиланням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Після того, як людина переходить за посиланням, з неї вимагають сплатити за послугу 18 гривень, у результаті чого шахраї крадуть номер її банківської картки.

За словами Ігоря Смілянського, у компанії є послуга переадресації, але вона завжди ініціюється одержувачем або відправником.

Окрім цього, "Укрпошта" завжди на своїх ресурсах використовує домен UA.

Центр протидії дезінформації закликає не переходити за сумнівними посиланнями, а у разі необхідності звертатися до кол-центру "Укрпошти".

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Електропоїзди з Харкова курсуватимуть по-іншому (розклад)

У зв’язку з ремонтними роботами з червня по вересень частково змінюється розклад руху електропоїздів з Ізюму до Харкова та в зворотному напрямку. Про це повідомив начальник станції Ізюм Андрій Гадяцький, інформують "Коментарі. Харків". Як саме курсуватимуть поїзди з Харкова, дивіться за посиланням.

Запуску соціального автобусу в Харківській області поки що не буде

БФ "Янголи спасіння" повідомив про відтермінування запуску безкоштовного автобуса у Борівській громаді. З технічних причин на цьому тижні автобус не зможе вийти на маршрут. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посланням на інформацію Борівської селищної ради. Дізнатися, на який термін переноситься початок роботи соціального автобусного рейсу, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися