Харківські слідчі розшукують родичів 65 загиблих

Слідчі продовжують ідентифікувати тіла з масового поховання в Ізюмі: розшукуються родичі 65 загиблих.

Учора в Ізюмі знову працювали слідчі і криміналісти. До поліції завернулися 7 місцевих мешканців, які розшукують своїх близьких. Ізюмчани, які прибули до мобільного пункту поліції, відповіли на питання слідчих і здали біоматеріали криміналістам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Місцева мешканка Тетяна розшукує свого колишнього чоловіка. Вона розказує, що їй у березні під час авіанальоту на місто, жорсткого бомбардування, свекруха сказала, що Сергій пішов і не повернувся. Зв’язку тоді вже майже не було. По вулицях лежали тіла загиблих. Померлих закопували у дворах. Люди переховувалися по підвалах. Кожен виживав як міг. Тетяна крізь сльози згадує ті страшні часи і каже, що не може спокійно спати, поки не поховає Сергія. Його мати сподівалася побачити сина живим. Постійно виходила на вулицю, але в січні цього року її серце не витримало постійної туги і вона померла. Учора Тетяна принесла капелюх Сергія. І має намір, якщо не вийде отримати якісні результати, поїхати до сина за кордон. І вже там за передбаченою законодавством процедурою взяти біоматеріали у рідного сина, щоб врешті-решт поховати колишнього чоловіка по-людськи.

Криміналісти працюють на апараті, який був наданий Благодійним фондом Говарда Баффета. За словами заступника начальника відділу кримінального забезпечення СУ ГУНП в Харківській області Максима Шендрика, ця лабораторія повністю пересувна, мобільна, автономна, значно пришвидшує роботу по ідентифікації осіб. Результат можна отримати за 90 хвилин. 

"За допомогою програмного забезпечення проводимо порівняльний аналіз, і якщо є співпадіння рештків тіла та особи, яка надала нам зразки, то ми можемо судити, це близькі родичі, або віддалені родичі, або взагалі не є родичами",  - розповів Максим Шендрик.

З місця масового поховання в Ізюмі було вилучено 449 тіл. Ідентифіковано 192 тіло, видано родичам 188 тіл загиблих. За словами старшої слідчої СУ ГУНП в Харківській області Людмили Подбой, без будь-яких даних залишаються неідентифікованими 65 тіл з місця масового поховання.

"Якщо мається якась інформація щодо родичів, які загинули під час окупації міста Ізюм, просимо звертатися до поліції для надання біологічних зразків з метою ідентифікації тіл загиблих, отримання повних анкетних даних для видачі тіл родичам та поховання", - звернулася до громадян Людмила Подбой.

Як уже повідомлялося, кримінальне провадження щодо масового поховання в місті Ізюм здійснює Слідче управління Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському районі не курсуватимуть електропоїзди – на заміну вийдуть автобуси (розклад)

З 12 по 30 червня залізничне сполучення між станцією Дергачі та зупиночним пунктом Нова Козача буде відмінено у зв'язку із проведенням запланованих будівельно-монтажних робіт на перегоні Дергачі – Слатине. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

На цей період для зручності громадян запускається автобусний маршрут м. Дергачі (пл. Привокзальна) - смт Козача Лопань (із виїздом/заїздом у Харків першого та останнього рейсу). Графік автобусного маршруту можна подивитися за посиланням.

Ігор Терехов відреагував на скандал з підписанням петиції за платний проїзд у метро

Мер Харкова зазначив, що проїзд у метро залишається безкоштовним

Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП "Харківський метрополітен" підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. На нараді мер нагадав, що Харків залишається єдиним містом в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд.

Що буде з керівництвом метрополітену, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися