У Харкові затримали учасника агентурної мережі ГРУ: що йому загрожує

Російське ГРУ завербувало харків'янина на початку повномасштабного вторгнення

У Харківській області контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію із нейтралізації агентурної мережі головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

У результаті проведених заходів було затримано одного з найбільш законспірованих агентів ворожої групи. Чоловік збирав розвіддані про оборону обласного центру і прикордонних територій області. Трьох інших агентів з цієї групи співробітники СБУ викрили у серпні 2022 року та в лютому цього року. Серед них був “зв’язковий” російської воєнної розвідки.

Зараз затримали 52-річного мешканця Харкова, якого російське ГРУ завербувало на початку повномасштабного вторгнення. Він, за вказівками ворога, шпигував за місцями тимчасового базування українських захисників, залучених до оборони східних рубежів України. Він насамперед цікавився кількістю особового складу, наявним озброєнням і точними координатами підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби.

Також затриманий фіксував напрямки руху української військової техніки та локації укріпрайонів і фортифікаційних споруд в регіоні. Для цього об’їжджав місцевість і приховано фотографував українські об’єкти з прив’язкою до місцевості.

Отримані відомості передавав через месенджер представнику російської воєнної розвідки, який перебував на території РФ.

Щоб приховати "сліди" листування з агресором, зрадник одразу видаляв усі надіслані до ГРУ повідомлення.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що загрожує за видачу російських паспортів на Харківщині.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися