У прокуратурі розповіли, скільки коштує відкупитися від поліції на Харківщині (Фото, відео)

Оперуповноважених з Харківщини, яких затримали на хабарі, хочуть помістити у СІЗО

Сьогодні, 3 лютого, прокуратура повідомила про підозру двом слідчим поліції у отриманні хабара. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

До правоохоронців звернулася жінка, яка розповіла, що поліцейські вимагають у її сина гроші. За 1 тисячу доларів двоє старших оперуповноважених сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліцїї пообіцяли не складати та не передавати до слідчого відділу матеріали, які можуть стати підставою для притягнення  її сина до кримінальної відповідальності, через його можливу причетність до вчинення крадіжки.

picture

Хабар жінка віддала у службовому автомобілі правоохоронців. Поліцейських  затримали одразу  після отримання грошей.

Оперуповноваженим повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). У прокуратурі готують до суду клопотання щодо тримання правоохоронців у СІЗО та відсторонення від займаних посад.

picture

Якщо вину оперуповноважених доведуть у суді, їм загрожує від п’яти до десяти років тюрми, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що під Харковом правоохоронці викрили митника-хабарника, який вимагав гроші за безперешкодне перевезення через кордон продуктів харчування, консерв та цукерок.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися