На Харківщині затримали чиновників, які обкладали “даниною” підприємців

У службових приміщеннях та місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили понад 100 тис. доларів США і 5 тис. євро

Працівники ДБР затримали керівництво Держпродспоживслужби Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань. 

У бюро пояснили, що чиновники, користуючись своїми посадами, тривалий час тероризували місцевих підприємців з вимогою сплачувати хабарі.

Організовану злочинну групу створили керівник Держпродспоживслужби в Харківській області та начальник одного з районних управлінь відомства. До групи також залучили працівника служби та цивільну особу. У кожного з учасників була своя роль: від загального керівництва діями групи до пошуку потенційної жертви та обкладання її даниною.

Гроші зловмисники вимагали у підприємців, залякуючи їх штучними перевірками та різними санкціями й штрафами.

Так, чиновники поставили умову одному з підприємств, яке займається виробництвом м’ясної продукції - вимагали з підприємця 30 тисяч щомісячно. У разі відмови обіцяли чималі проблеми, аж до зупинення діяльності.

Усіх чотирьох членів організованої злочинної групи затримано після одержання чергової “місячної плати”.

Під час слідчих дій у службових приміщеннях та місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили понад 100 тис. доларів США і 5 тис. євро.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області чиновнику повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої їй влади. Детальніше про справу читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися