У Харкові посадовця спіймали на хабарі: що відомо

Еколог вимагав від чоловіка неправомірну вигоду у сумі 26 тис. грн

Чиновнику повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої їй влади (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що у квітні поточного року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області Державної екологічної інспекції у Харківській області вирішив незаконним способом підзаробити грошей.

Еколог проводив перевірку за скаргою щодо засмічення та забруднення будівельними відходами земельної ділянки у Чугуївському районі. Засмічувало територію одне з підприємств, яке має поблизу орендовані нежитлові приміщення. 

Оглянувши земельну ділянку, держінспектор повідомив керівнику підприємства, що за забруднення землі йому буде нарахована шкода у сумі майже 2 млн грн. 

Підозрюваний запропонував керівнику підприємства “розв'язати питання по-мирному”. За не накладення адміністративних санкцій еколог почав вимагати від чоловіка неправомірну вигоду у сумі 26 тис. грн.

Правоохоронці затримали службовця у порядку ст. 208 КПК України під час передачі всієї суми грошей поблизу одного з магазинів у Харкові. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові водій з ознаками алкогольного сп’яніння пропонував патрульним неправомірну вигоду.

Як можуть покарати чоловіка за порушення ПДР та пропонування хабара, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися