Харків’ян попередили про небезпеку

На вулицях Харкова є потенційна небезпека для мешканців.

У поточному році в Харківській області зареєстровано п’ять випадків сказу тварин, усі - на території Лозівського району. Зокрема, 15 червня у селі Смирнівка був зафіксований випадок сказу лисиці, яка вкусила жінку.

У Харківській міській раді зазначають, що на вулицях Харкова залишається ще багато покинутих тварин, які є потенційними переносниками хвороби, тож є небезпека поширення сказу. З огляду на це, Департамент охорони здоров’я нагадує про необхідність проведення регулярної вакцинації домашніх тварин та радить уникати контактів із безпритульними, а тим більше дикими тваринами.

У випадку укусу чи іншого завданого твариною пошкодження треба ретельно промити місце ураження водою з милом, обробити йодом та звернутися до лікаря. Обов’язковому щепленню від сказу підлягають пацієнти, яких покусали/подряпали підозрілі на сказ домашні тварини, а також будь-які дикі тварини (навіть без підозри на сказ).

З початку року по Харківській області по антирабічну допомогу до лікувально-профілактичних закладів звернулося 896 осіб. За наявними показаннями таке лікування було призначене 241 постраждалому.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як у Харківській області людям допомагають швидше повернутися додому

Близько 40 відсотків Харківського району перебували під окупацією. Вже біля року як сили оборони України відбили ворога з цих місць. І люди потроху почали повертатися до своїх домівок. Проте через високу змінюваність цих територій часто їхнє повернення є ризикованим, чи взагалі неможливим.

Як сапери ДСНС відпрацьовують заявки місцевих мешканців, та чи можна після цього повертатися додому, читайте за посиланням.

У Харківській області продовжують видавати ноутбуки та планшети: хто отримає

Школярі з Харківщини отримали ноутбуки та планшети для онлайн-навчання. Підтримка реалізована завдяки співпраці Мінреінтеграції та міжнародної організації UNICEF й за сприяння Харківської ОВА. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Мінреінтеграції. Діти з Куп’янської та Кіндрашівської громад отримали понад 350 гаджетів для навчання. Технічне забезпечення дасть змогу дітям із сільської місцевості опановувати навчання у дистанційному форматі, а також тримати зв’язок із близькими.

Скільки усього планується видати гаджетів у Харківській області, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися