Майно Харківщини продовжують розкрадати: що загрожує зловмисникам

Підозрювані встигли зрубати близько 600 дерев

У Харківській області повідомили про підозру трьом чоловікам за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні та збуті незаконно зрубаних дерев, що спричинили тяжкі наслідки, вчинених повторно організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що у жовтні 2022 року мешканець смт Шевченкове Куп’янського району вирішив заробляти на порубці дерев у лісових насадженнях на території району та подальшому збуті деревини іншим особам. До протиправної діяльності організатор залучив ще двох своїх знайомих.

У період з жовтня по грудень 2022 року чорні лісоруби не маючи спеціальних дозволів систематично вирубували сироростучі дерева у захисній лісосмузі біля с. Борівське. Розпиляну деревину зловмисники вантажили в автомобілі, доставляли її покупцям та отримували грошову винагороду.

Усього підозрювані встигли зрубати близько 600 дерев. Сума завданої шкоди складає майже 1,1 млн грн. 

За вчинене правопорушення чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові патрульні затримали ймовірного наркозбувача. У вівторок ввечері, під час патрулювання Немишлянського району, увагу патрульних привернув чоловік, який щось поклав у землю та зробив фото. Побачивши патрульних, намагався піти з місця. Дії чоловіка здалися дивними поліцейським, тож вони вирішили його перевірити.

Що знайшли у чоловіка, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися